MyBRD Mobile

MyBRD introducere pinDupă mulți ani în care ne-am chinuit la propriu cu BRD-NET, (singura aplicatie de internet banking a BRD-ului) avem o alternativă viabilă pentru posesorii de smartphone-uri. Am folosit și BRD-NET pe telefon, atât cu Symbian cât și cu Android, dar foarte greu. Să nu mai vorbesc că informațiile afișate erau actualizate undeva la 2-3 ore și ca o ”cireașă de pe tort” ca să faci o plată online, trebuia să mergi mai întâi la bancă (doar la agenția de care aparțineai) să îți adauge un consilier acel beneficiar național. Plata o puteai efectua după mai bine de câteva ore, timp cât dura actualizarea aplicației.

MyBRD Mobile vine în 3 versiuni:

  1. Smartphone – aplicație dedicată disponibilă în magazinele de aplicație pentru Android, iOS, Windows Phone (momentan nu apare la căutări)
  2. Aplicație web, pentru telefoane care nu aparțin niciunei categorii de mai sus, dar au un browser și acces la internet.
  3. UMTS – pentru telefoanele clasice fără browser web sau acces internet.

Pentru Smartphone avem următoarele funcționalități:

  • Vizualizarea informațiilor conturilor bancare (sold, lista tranzactii) actualizate în timp real.
  • Efectuarea de transferuri – Posibilitatea de a trimite sau primi bani direct de pe telefon, plata unei facturi sau istoricul tranzactiilor
  • Informații diverse – Curs valutar, adrese agenții sau ATM-uri, calculator credit, informații produse bancare.

MyBRD informatii financiare MyBRD Transferuri MyBRD informatii

Activarea serviciului se face la bancă. Este nevoie să ai acces la internet pe telefon prin 3G deoarece acces WIFI în BRD eu nu am văzut, iar codurile de activare nu sunt valabile mult timp.

După activare aplicație este securizată de un cod pin din 6 caractere numerice. La pornire suntem întâmpinați de soldul contului favorit afișat în mod grafic atrăgător. Acesta poate fi modificat direct din aplicație, dacă avem mai multe conturi curente și dacă, de exemplu, suntem plecați din țară și ne interesează să avem informații despre contul de euro la care avem atașat cardul pe care îl folosim în acea călătorie.

MyBRD informatii cont favorit MyBRD editare cont favoritScreenshot_2013-11-18-21-09-04

În modulul de Transferuri la trimite bani, pe lângă clasicele trimiteri către beneficiari naționali (care îi putem adăuga direct de pe telefon și îi putem salva pentru un virament ulterior) și către conturile proprii, avem și 3 posibilități noi:

  • către un cod QR – oricine poate genera propriul cod QR, de pe unul din site-urile de pe google, eu am folosit cu succes http://goqr.me/
  • prin BUNP, prin simpla ciocnire a 2 telefoane cu aplicația MyBRD instalată
  • direct către un număr de telefon – nu e nevoie ca cealaltă persoană să fie client BRD. Noi îi dăm un cod generat de aplicație, ea va primi un cod prin SMS, cu ele merge la o agenție BRD și își ridică banii cash de la ghișeu.

MyBRD MyBRD finalizare transfer MyBRD transfer finalizat

Plata de facturi se face imediat după ce alegem furnizorul din listă, scanăm direct cu camera telefonului codul de bare de pe factură și confirmăm plata, prin introducerea codului pin.

Plata facturiMyBRD calculator credit MyBRD calculator credit rezultat

In secțiunea informații regăsim un calculator de credit cu care putem simula obținerea unui credit din portofoliul băncii și ne putem face o idee despre DAE și rata lunară. Mai avem informații despre cursul valutar din ziua curentă, un grafic cu istoricul de până la un an,  cu evoluția cursului de schimb,  dar și un mic calculator care face pentru noi conversia dintr-o valută în alta.

MyBRD curs valutar MyBRD calculator schimb valutar MyBRD istoric curs valutar

O funcție utilă în modulul de informații este cea de căutare agenții și ATM-uri. Acestea sunt afișate pe o hartă interactivă împreunp cu poziția noastră, permițându-ne să ne orientăm foarte ușor către cel mai apropiat ATM sau Agenție, mai ales dacă suntem într-o călătorie.

MyBRD amplasare agentii si atm MyBRD informatii agentieMyBRD play store

Informații pe site-ul www.brd.ro încă nu sunt despre acestă aplicație. Ea poate fi descărcată din magazinul de aplicații încă de la începutul lunii noiembrie. Utilizarea MyBRD Mobile se comisionează cu 1 euro/lună. Totuși prime 3 luni sunt gratuite, timp berechet ca oricine să-și facă o părere.

 

3 thoughts on “MyBRD Mobile”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *