Nikon lanseaza D5300 in noiembrie, DSLR cu WIFI si GPS.

D5300, primul DSLR de la Nikon dotat cu GPS și Wi-Fi este pe cale să apară. Pe lângă aceste două caracteristici principale, Nikon mai aduce următoarele îmbunătățiri la corpul lui D5300: un senzor mai mare, o calitate mai bună a imaginii, un ecran mai mare și articulat.

nikon-d5300_01

Ne bucurăm că în sfârșit Nikon a adoptat includerea direct în body-ul aparatului a modulului Wi-Fi, ceea ce ne înlesnește conetarea dispozitivului inteligent (smartphone, tabletă) la camera foto, să vedem fotografiile făcute și să le partajăm pe rețele sociale imediat. Putem chiar să folosim telefonul cu Android sau IOS ca telecomandă 

nikon-d5300_03pentru aparatul foto, cu vizualizarea imaginii captată de senzor în timp real pe ecranul telefonului  înainte de a declanșa, foarte util dacă dorim să fotografiem grupuri de persoane în care să apărem și noi.

Funcția de GPS încoporată în aparat, înregistrează pe fiecare fotografie coordonatele GPS de unde a fost făcută, ajutându-ne să rememorăm momentele petrecute în vacanță sau activități în aer liber, urmărind locul în care au realizate fotografiie.

Folosind noul senzor de 24,2 milioane de pixeli, Nikon a introdus și noul procesor de imagine EXPEED 4 o dată cu renunțarea la filtrul low-pass. Împreună acestea ar trebui să ofere rezultate mult mai bune în reducerea zgomotului, setarea balansului de alb, caracteristicile culorilor reproduse și procesarea tonurilor de culoare. Noul senzor oferă o plajă ISO de la 100 la 12800 în mod standard dar și 25600 în mod extins (Hi 1).

nikon-d5300_04Ecranul LCD de 3.2 inchi (8,1 cm) oferă un unghi larg de vizualizare, iar rezoluția de 1.037.000 puncte, asigură o afișare strălucitoare și clară a fotografiilor. Putem realiza fotografii din diferinte unghiuri  (atât din poziții înalte ale camerei cât și joase) sau chiar autoportrete.

Modul de filmare a fost îmbunătățit prin echiparea cu funcția D-Movie care suportă filmarea în rezoluție 1920×1080 la 60 cadre pe secunde în mod progresiv. Autofocusul în timpul filmării este îmbunătățit cu funcția contrast-detect  AF. Are și funcție de Subject-tracking AF, pentru a menține focusul pe subiectele în mișcare, folosindu-se de full-time-servo AF.

Carcasa este realizată din materiale noi, oferind un câștig în privința greutății (cântărește doar 480g față de 560g ale lui D5200) și este disponibil în trei versiuni de culori: negru, roșu și gri.

nikon-d5300_05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *